Vintertidskörning. Den första och den sista. Förmodligen.

2020-10-24 Göteborg Cruising Kommentarer: 0

I Norge har det varit en tradition, på söndagen efter nattens tidsomställning till den sura vintertiden, att köra en liten glad Klokkerun som ett tecken på scootersäsongens slut. Det här är förmodligen den första och sista gången vi kör en dylik vintertidskörning i Göteborg.

Enligt ett beslut i EU kommer varje land att slopa omställningen och själva välja att stanna vid sin sommartid eller vintertid från och med mars 2021. Om Norge kommer att följa EU:s förslag återstår att se.

Och vi väljer istället att köra på LÖRDAGEN den 24:e för att krama ur det sista ljuset. Samling 1400 hrs på klassisk mark vid Masthuggskyrkan för att få oss lite västkustkt vinddrivet gott regn när vi tittar sydvart och känner dropparna piska i ansiktet i 10 m/s. Därefter tar vi oss längs en blåsig älvstrand och käcka bro- och västlänksarbetsplatser till https://www.rollinbistros.se/gamlestaden som har bra finparkering, lagom hip meny och stora snygga lokaler där avstånd och koder kan praktiseras med social kontroll.

Annonsera, ej inloggad