Eskilsphenia

2017-06-17 Eskilstuna Träff Kommentarer: 0

Eskilsphenia är en spontant hållen återkommande scooterträff med fokus på främst manuellt växlade scootrar av klassiskt snitt såväl som på umgänge, musik och livsstilen runt omkring fordonen. Årets upplaga av Eskilsphenia blir den nionde i ordningen.

Efter ett års paus för återhämtning kommer Mälardalens mesta scooterträff nu tillbaka! Mycket kommer att vara sig likt, medan annat är nytt - framförallt datumet. I år blir Eskilsphenia nämligen en försommarträff!

I övrigt är det mesta som vanligt och de som tidigare deltagit känner igen upplägget i stort.

Som vanligt är Eskilstuna platsen och var och en fixar boende själva. Samling inför kortegen sker kl 12:00 på lördag. Nytt för i år är att vi INTE samlas i Vilsta inför kortegen, då det är en stor marknad där denna helg. Därför möts vi istället upp vid Östermalm på Djurgården. Avfärd sker ca 12:45, därefter kortegekörning genom staden tills vi når årets uppställningsplats - mitt på Fristadstorget i centrala Eskilstuna! Där finns cafeér för de som är fikasugna och matställen för de som är hungriga. Som vanligt är det även i samband med uppställningen framröstning av "snyggaste scooter" sker.

Efter att ha umgåtts, sparkat däck och beundrats av lokalbefolkningen en stund fortsätter dagen för de som vill med en lite längre ride-out under vilken en mindre tävling kommer att ske vid stoppet. De som känner att de kört nog redan kan istället bege sig till respektive sovplats och förbereda sig inför kvällen...

...vars festligheter tar plats på Biografbaren, samma plats som huserade oss 2015. De har byggt om sedan sist och har nu en mer intim och mysig nedervåning. Där vankas DJ's, dans och fullt ställ! Biografbaren öppnar redan på eftermiddagen och festligheterna drar igång på riktigt någon gång mellan 20:00 och 21:00. Under kvällen kommer även resultatet av dagens omröstning att tillkännages. Mer info om exakt vilka som står bakom skivspelarna etc kommer närmaste dagarna.

Träffen avslutas på söndag. Då samlas vi återigen vid Djurgården (samma plats som inför kortegen) kl 12 för att sedan ta en sväng ut på landet till fina Mary's (ca 20-30 minuters körtid) för fika/brunch. Skulle det vara alltför ruggigt väder kan dock slutmålet komma att ändras till ett mer centralt beläget ställe.

För de gäster som anländer till stan redan på fredagen tjuvstartar vi med lite uppvärmning i Smedjan från och med kl 19:00. Där vankas trevligt umgänge, däckspark och så vidare. Vi har en nybyggd bar, men tillgången till öl i nämnda bar är tillfälligt begränsad så ta gärna med lite egna förfriskningar för att vara på den säkra sidan. Framåt kvällen fortsätter vi nedåt stan för att göra krogarna osäkra. Om vi inte tycker det är trevligare att bara hänga kvar i Smedjan förstås. Smedjan är relativt centralt belägen (ca 20 minuters gångväg i maklig takt från centrum, mindre än tio med taxi). Eftersom den även fungerar som garage/meklokal för oss vill vi dock inte skriva ut exakt adress här på det offentliga eventet, så de som tänker komma kan höra av sig till Ronnie Gavelin via PM för adress/vägbeskrivning.

Eskilsphenia är kostnadsfritt att deltaga i, men en mindre summa kan eventuellt komma att tas i inträde till festen på kvällen. Besked om detta ges närmsta dagarna.

Patch kommer självklart att finnas att köpa under uppställningen. Förhoppningsvis med rätt årtal denna gång.

Karta till uppsamling inför kortege:
https://www.hitta.se/kartan?s=106fbccc
Karta till Biografbaren:
https://www.hitta.se/kartan?s=a097b3f1
Karta till Mary's Cafe:
https://www.hitta.se/kartan?s=7aecfa86E

Annonsera, ej inloggad