Vespa Nuova 125 1967 (VMA1T) alt. BYTES MOT VESPA 50S 1965/1966

Hallå där!

En Vespa Nuova 125 '67 till salu. Har för mig att det var den första smallframen i Sverige, predate:ar iallafall Primaveran. Hur som helst. Det ligger något mytiskt över de första smallframe 125orna; de kom i Flamrött, Chockgult eller som i det här fallet Chockgrönt, det är ju nästan så att man tvivlar på deras existens alls, finns knappt någon bild på dem från förr här i Sverige, och idag så är det inprincip omöjligt att hitta någon. Måste finnas ytterst ytterst få kvar sa ta tillvara på har möjligheten att bli den lycklige ägare av denna legendariska Vespa! Om jag minns rätt så har den även samma hjulbas som en 90ss vilket är rätt coolt om jag får säga det själv, även om den såklart är bredare. Kort men bred, vilket är rätt så tufft tycker jag. Kom med SS-sadel och är mig veterligen den kortaste smalleframe modellen som tillverkats..

Jaja, nog med säljprat. Vespan är i ett dåligt skick, jag menar den är inprincip komplett men det är rost och det är bucklor, motorn startar inte och sånt, listan kan gå vidare i evigheter. Säkert ett kul projekt för den händige. För nog är det en legendarisk Vespa alltid.

Hur som helst, då jag har haft den i mina ägor i över två år nu utan att ha gjort mycket mer än köpt ett nytt bakhjul och lite sånt, samt försökt blästra bort lite rost så får jag erkänna mig besegrad, vill ha en Vespa som jag kan åka på nu! Det är min dröm, men är tyvärr inte så händig... :( så hade tänk sälja denna pärla för att kunna köpa något körklart.

Har inget direkt pris*, trodde att jag hade det men sen började det ramla in bud i rask takt på det tredubbla över vad jag hade förväntade mig, det var väl lite naivt av mig eftersom de som sagt knappt går att få tag på. Har till och med kommit bud på den från utlandet! Ser dock helst att denna nationalskatt stannar i Svea rike.

Tanken var som sagt att byta den emot en Vespa 50 (och lägga pengar emellan från min sida), men då den nu betingar ett sånt värde så tror jag dessvärre att jag tar pengar över byte, blir nog bäst för mig med en tjockare plånbok när man ger sig ut för att hitta just den där Vespan som man vill ha. (jakten är ju halva nöjet!)

Nåväl Vespor växer ju tyvärr inte på träd så ett byte kan fortfarande vara av intresse. Främst är jag ute efter en 50S från 1965/1966 i ett kördugligt skick, alltså ingen rosthög men bortsett från det så är jag inte speciellt kräsen, bara den fungerar att åka på så är jag nöjd.

FOTOALBUM - KLICKA HÄR!**

*Egentligen så har jag ett pris, många bud, men två som sticker ut lite extra. Ett lite mer än det andra, dessvärre så har jag inte hört något från honom på över en vecka. Ja han såg alla bilder och ja det såg ju bra ut tyckte han. Började prata om datum för försäljningen när han plötsligt slutade höra av sig. Sånt som händer antar jag, lätt inte som han dragit sig ur men under tiden så kan jag väl göra ett sista kraftansträngning och försöka skaffa fram min Vespa 50S, särskilt medan det är någotsånär varmt ute. Huh. Så det är egentligen det som den här annonsen handlar om! Har ni någon stående eller vad som helst, bara den fungerar så är jag intresserad! Spread the word och det fort! :D Vill så hemskt gärna lägga vantarna på en!

Om inte så är riktpriset en hygglig bit över 10 000 kronor.

**Nytagna bilder så att ni kan bedöma skicket själva. Ta en bra titt på bilderna så att ni inte köper grisen i säcken, vill vara så ärlig som möjligt nu när den inbringat större intresse än vad jag någonsin kunde föreställa mig, men den är som sagt i dåligt skick. Och vill inte att någon ska känna sig lurad.

Bor i Stockholm men Vespan står hos mina föräldrar i Linköping. Möjligheten kan finnas att mötas halvvägs ifall du bor långt bort, men lovar inget. Seriösa spekulanter är givetvis välkomna på besök för en närmare inspektion, men tycker att bilderna talar sitt tydliga språk. Hör gärna av er ifall det är något specifikt som ni inte tycker framgår riktigt av fotona så ordnar jag bättre bilder. Eller om ni bara har några funderingar eller frågor så är ni givetvis hjärtligt välkomna att ställa dem, men vänta inte för länge bara!

Med Vänliga Hälsningar,
Adam

Ni når mig på adam.max@hotmail.com

P..S.
Alla tips som kan ledda mig till en 50s får ni gärna skicka in också ifall ni skulle vilja det, hade uppskattat det något oerhört!

Annonsera, ej inloggad