Nyårskörning i Göteborg

2009-12-31 Göteborg Cruising Kommentarer: 0

I år, som alla andra år, ses vi mer vintertåliga av Göteborgs scooterister på nyårafton kl 12 på dagen på Götaplatsen.

Kenneth Tonef och Peter Sundfeldt tänkte göra det till en nyårsride-out som är lite värd namnet i alla fall, tycker vi att vi åker till garaget där Motorjournalen har spelats de senaste säsongerna. Detta ligger i Gamlestadens Fabriker, en lämplig väg dit går antingen över Redbergsplatsen, eller så kör vi hela Avenyn och sedan hela Östra Hamngatan ned till Operan för vidare befordran längs älven till Gamlestan. Det senare innebär nog en del busiga passager på cykelbanor och i bussfiler, eller för scooterister i Göteborg, helt normala passager. Om vädret inte är alltför otjänligt och om alla tycker det är köldmässigt och socialt accepterat (tänker här närmast på de som går till fots till Götaplatsen med reproduktionen i vagnen), är det ändå en liten längre ride i nyårsyran med ett mera socialt mål.

I garaget har vi färdigställt inredningen som den är under inspelning och det finns gott om både två- , tre-, och fyrhjuliga fordon att sparka däck på. Vi har en egen espressomaskin och gott om koppar, att kaffet håller god kvalitet och körs på rätt sätt ombesörjer Jonas Hedlund. Antingen på egen barrista-hand eller med hjälp av en eller två professionella barrista-händer. För oss andra non-coffee drinkers tänker jag mig förstås värdiga alternativ. Gott te, till exempel.
Jag bakar lite nyttigt bröd och kanske även kardemummakaka, och Jens Clausen har lovat att handla gott pålägg och extra sötebröd.

Ev frågor till Jens 070-592 91 41